STRESS LESS STUDENTS

OVER PITTEN, PANNEN EN PRIORITEITEN

PITTEN PANNEN PRIO

Als je veel verplichtingen hebt, op verschillende gebieden, is het vaak moeilijk om voldoende aandacht aan je scriptie te besteden. Om af te studeren zonder overbelast of te gestresst te raken is prioriteiten stellen dan noodzakelijk.

Vergelijk je activiteiten voor deze periode met koken op een fornuis. Hoeveel pannen heb jij op het vuur en hoeveel pitten heb je beschikbaar om ze warm te houden? In een drukke periode als deze kun je niet alles tegelijk: je hebt een beperkte hoeveelheid vuur. 

Als je moet afstuderen is je activiteitencapaciteit misschien tijdelijk niet meer dan die van een campinggasstelletje… Houd daar rekening mee en focus je op wat nu belangrijk is voor het behalen van jouw doel. Na het afronden van je scriptie kun je weer beschikken over je zespitsfornuis!